Udviklingen af TV apparater til danskerne foregik i løbet af 50erne og 60erne og på et tidspunkt i 50erne var der ikke mindre end 20 fabrikker i Danmark, som producerede radioer og TV apparater. Det var således ikke nemt at holde på sine ansatte, som stort set alle var uden væsentlig skolegang og dertil svære at få fat på, så på TO-R oprettede man en slags "gå hjem skole", hvor de ansatte kunne lære tysk og engelsk og det var der tilslutning til. Tilbudet om sprogundervisning skulle ses som en slags medarbejderfryns.
Tjæreborg præsten var begyndt at sende folk sydpå og så skadede det jo ikke, at kunne kommunikere med folk udenfor Danmarks grænser.
Man oprettede også kurser i lodningens kunst på TO-R og her gjalt præcision og akkuratesse, thi kvaliteten måtte være i top. Folk kom lige ind fra gaden og havde de fingersnilde, blev de oplært.
I 1952 kostede et TV apparat fra TO-R 3.360 kr. Det var rigtig mange penge dengang og svarede til ca. 10 månedslønninger.
På et tidspunkt, producerede TO-R 3.000 fjernsynsapparater om dagen og hertil en del radioer. Fabrikken var som sagt tidens førende af sin slags i Danmark. Den formodede desværre ikke at følge med tiden og udviklingen, hvorfor en lukning var uundgåelig i 1966. Markedet var desuden ved at være mættet med TV apparater og farvefjernsynet var endnu ikke klar som afløser for de sort, hvide apparater.
Fjernsyn dengang i 50erne var som sagt inde i en rivende udvikling.
Salgschef Viereck fra TO-R overrækker en fornem langdistance fjernsynsmodtager med FM-radio til et heldigt ægtepar, der har vundet fjernsynet
Snart er fjersynet monteret med de 4 ben og det smukke apparat anbragt i den lille stue
Ingen kommentarer:
Send en kommentar