fredag

Julegaver i 50 erne

Julegaver i 50 erne var ikke skruet op på nutidens niveau og børn var mindre forkælede og forvænte dengang. Selvfølgelig var ønskesedlen på plads, bare på et mere fornuftigt niveau, hvor det at give og modtage gaver, blev påskønnet på en helt anden måde.
Det var dengang også mere udbredt, at lave sine gaver selv i forhold til i dag, hvor den kommercielle jul helt har taget over.

Julen og det julen stod for, var en glædelig og forventningsfuld tid. Man gik mere op i at fejre julen sammen og nyde de gode øjeblikke, den gode julemad og ikke mindst den hyggelige juletid for juletidens skyld.

Her er et par gode forslag fra 1955 til selv, at fremstille sine julegaver til mor og tante Olga og det er både ganske nemt og ganske hyggeligt og så er det lige, som det blev præsenteret i 1955.

MINUT JULEGAVER

Tre forskellige farvestrålende dækkeservietter . . . .


Disse praktiske dækkeservietter kan kopieres på få minutter. Til den ternede bruges der fast bomuldsstof i de farver, man holder mest af. Ca. 45 x 36 cm, så det er praktisk, at finde noget stof, der ligger 80 cm bredt. Kanten bukkes om til retten og trevlerne skjules med den hvide takkebort, der syes på på maskine.
Til de to andre servietter er der anvendt ensfarvet stof i samme mål og besætningen er stribet i sort og hvidt.

Trylletasken efter diagram

To ens tasker, der kan stikkes indeni hinanden. Såre praktisk, når husmoderen går på indkøb.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar