onsdag

Slappe af med et håndarbejde

At slappe af med et håndarbejde i form af syning,broderi, strikning, hækling og andet med nål og tråd var en fast bestanddel af 50ernes husmoderlige sysler og at slappe af med et håndarbejde, betød focus på familien og en hævd af de gode gamle familietradioner i en tid, hvor man dyrkede det nære og focuserede på familien.
Hjemmets værdier blev håndhævet af datidens husmoder, af den gode gamle slags, som egentlig blev skabt i netop 50erne.

Damebladenes livsstilsartikler var fyldt med stof, rettet mod tidens kvinder om hvordan, man blev en ny kvinde, om hvordan gardaroben kom til at matche og hvordan man i løbet af ingen tid, kunne friske hjemmet op med små virkemidler, såsom hjemmestrikkede små kulørte håndklæder og andre små mirakler med den store virkning.

Man dyrkede det nære i familierne. Ingen mobiltelefon, ipod eller anden digitalisering styrede os. Det var en tid med både tid og overskud i familiens skød til at gennemgå dagens oplevelser sammen. Nærhed og flid prægede datidens husmoder.

Selv om vi skal nyde solen og lyset mest muligt, kan der være stunder, hvor det er dejligt at slappe af ved et håndarbejde.

Sagt dengang i 50erne.

Der er så mange muligheder.

Her er et udsnit af, hvor lidt der skal til for at få lidt nyt og spændende for en billig penge.

små, søde blomster-tryklåse til at sætte i strømpeskafterne før vask. Det er nu nemt at parre strømperne to og to

lille moderne, fransk perlekrave til at gøre kjolen eller blusen ny igen

en lille blomst på blusen, reversen eller oppe ved venstre skulder fortil. En buket i forårets modefarver

praktisk plastikæske med skumgumminylonpude på låger

                 en smuk broderet pude til sofaen

og her en ide, der kan få en temmelig velfortjent sommerjakke til at synes som ny. Også velegnet til at friske børnetøj op med. Forkanter og krave fores med et smukt uldstof i stærke farver

materiale til en virkelig smart rejsehat med tilsvarende taske 

Alle gode eksempler på, hvordan husmoderens mulighededer var for at slappe af med et håndarbejdeog ikke mindst gøre en indsats.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar