tirsdag

Dengang i 50erne . . . .

Dengang i 50erne . . . . havde man skam sans for det forenelige mellem modekreationer, skønhed og den ydre stil og stemning i rummet. Det var dengang i 50erne, 3 kreative mennesker skabte en ny københavnerattraktion kaldet 7 nationer.

FLOTTE KREATIONER, SYV NATIONER


Håndtrykte malerstrøg på lærred, italiensk inspireret, sort bomuldstop og superbredt sort bælte, passende til det italienske temperament.
De dejlige mosaikarbejder er fremstillet af det 300 år gamle mosaikfirma i St. Joppe.

I den franske slon med de gyldne silketapeter og møbler i en afstrammet Louis Seize-stil passer en Petit Dior inspireret blå helsilketaftkreation med brusende, draperet bagbredde, en baby doll kjole.

Som hygge i Grønland, hvor der på en gang fornemmes storfngerens eventyr, den barske natur og hyttens lunhed. Kjolechef Engelbert og pelschef Sv.Åge Nielsen fra Magasin du Nord hr sammen skabt dette emsemble i fashioneret, beige kalkan sommerpels, foret med helsilkechiffon impri´me. Forneden applikationer med fin bladbort.

Mexiko. - 7 nationers kostbareste udstyr : Sofaer, betrukket med ægte ozelot i metervis og hertil en natsort, kaktusmønstret model, helt uden talje.

Ægte engelsk. - Chiffonkjole i fajancemønster og tækkelig vidde og længde. Møbler og vægge i den smukke panelstue er af nøddetræ.

Indbegrebet af Amerika i en helsilke imprimé drøm, håndbroderet med tusinder af gyldne perler, og en kostbar safirminkstole.

 En original kimono i det meget kultiverede japanske rum. Den japanske festdragt er en obi.

Sådan så flotte kreationer til 7 nationer ud, dengang i 50erne . . . . , præsenteret af tidens mannequiner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar