tirsdag

Potteplanter i vindueskarmen

I vor tid er potteplanter på række og i trængsel i vindueskarmen noget,der fortrinsvis hører de lidt ældre og de allerældste til.Unge og yngre dyrker også driverier i vindueskarmen, men som regel i et noget mindre omfang.

Mange gamle sorter af stueplanter har fået en renæssance og  de senere år er der tillige dukket en helt ny orchidéart op. Næppe ses en vindueskarm uden langstilkede hvide og violette orchidéer.

I 50erne havde husmoderen et andet forhold til potteplanter, som i mange tilfælde nærmede sig hele små gartnerier i vindueskarmen. -Visse planter var næsten altid selvskrevne, - svigermors skarpe tunge, ficus, vin og egefeu.

Med et eller flere store vinduer, forstod 50ernes husmødre at udnytte mulighederne. Boede man i en moderne bolig var det slet ikke umuligt, at nogle ligefrem fik bygget en blomsterkrybbe, som her, monteret med en ramme af gule mursten og en sort marmorplade om planterne.

Lille vindue med forholdsvis dårlige lysforhold. Alligevel er her skabt en frodig blomsterkrog, da der er valgt blomster, som ikke er lysgrådige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar