fredag

Chemisekjoler, Sputnikkjoler og Fantasiskørter i 50erne

Med Italien og Frankrig i spidsen indstillede man sig verden over på sækkemoden eller H-linien som den også kaldtes.


Sækkefaconen i både uld, silke og bomuld, båret enten helt uden bælte eller med løst bindebælte på hofterne, gik sin sejrsgang verden over.


Også facon Sputnik-måne, indsnævret forneden og vuggende som en japansk lygte, når man gik vandt frem i modens verden.


Forårs- og sommermoden 1958 blev præsenteret af ikke mindre end 120 franske modefirmaer på det imponerende Grand Palais, på Avenue des Champs-Elysées.Værdien af den samlede produktion det år, androg ikke mindre end 135 milliarder francs, som bl.a skulle dække lønninger til ikke et samlet personale på mindst 68.000 personer. Der blev forarbejdet 8,5 millioner frakker og dragter, 3 millioner nederdele, 4 millioner bluser og corsages, 5,5 millioner kjoler og hertil 1 million accessories.
Forbruget var ialt 28 millioner meter uldne stoffer, 17 millioner meter silketøjer og 15 millioner meter bomuldsstoffer.

Åbningen af den franske modekongres Salon National du Prét á Porter foregik under stor festivitas.

Kjoler og frakker var blevet kortere.

CHEMISEKJOLEN, sækkekjolen uden ærmer, kunne bruges både til sommer, sol og strand, men også til middags- og cocktailparties, gerne med en bred frynserad forneden. Hertil lange perlekranse, gerne ned til hoften.


SPUTNIKKJOLEN, den er ganske kort. Damernes knæskaller kan ses. Vidden holdes tit i ave ved hjælp af et ståltrådsstativ.

Modefarverne 1958 samlede sig om rubinrødt, orange og abrikos farver, gerne på hvidt, en del sort, kinablåt og kun lidt beige og gråt.


Til teenagers var der et væld af dejlige, vide skørter, som skulle tage sig ud med 1-3 stivskørter under for rigtig at kunne præsentere sig.

2 kommentarer:

  1. Næææh, nu kan man kommentere...rigtig godt. Jeg er helt vild med denne blog...er en årg 55 og kan jo svagt huske meget af det...længe leve nostalgien!!!!

    SvarSlet
  2. Ja, ganske morsomt at tænke tilbage på. Selv er jeg en årgang 47.

    M.v.h.
    Redaktør

    SvarSlet