torsdag

HJERTEGARN OG HJEMMESTRIK I 50ERNE

Hjemmestrikkede strømper, huer, halstørklæder, vanter og andet strik til familien var noget stort set enhver ung kvinde, husmoder og bedstemor beskæftigede sig med i 50erne. Damebladenes mange strikmønstre og strikmodeller inspirerede kvinderne til at holde gang i strikkepindene, når strikketøjet var fremme.
 
 
 
- Og har man sagt strikkegarn i 50erne har man også sagt Hjertegarn eller Odensegarn. En lang epoke i dansk industri. Fabrikken, der fremstillede det berømte Hjertegarn havde i sin tid til huse  på Klosterbakken midt i Odense, hvor virksomheden også var kendt under navnet Odense Kamgarnspinderi.
 
 
 

Det var daværende fabrikant Carl Bremer, der grundlagde virksomheden i 1926. Garn i alle tykkelser og størrelser blev spundet og pakket på fabrikken af flittige kvinder på arbejdsmarkedet.

Senere i 1958 forlod man Klosterbakken, hvor der i dag er luksusboliger og fortsatte fremstillingen af det kendte strikkegarn i en ny fabrik på Munkerisvej i Odense.
 
 
 
Hjertegarn havde betydning for de mange kvinder, som var ansat i industrien og  i 60erne var fabrikken oppe på at have ansat over 1000 medarbedjdere.
 
 
 
50ernes dameblade viste til overflod de kendte reklamer for Hjertegarn og var med til at holde mange flittige hænder i gang.


Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar