onsdag

Køkken i 50erne

Køkken i 50erne, når køkkenet er arkitektens hobby. Et étplanshus i Hellerup med et køkken på ca. 6 kvadratmeter, her øser arkitekten og hans kone ud af køkkenideer fra deres køkken anno 1957. Arkitekten er af den mening, at et køkken bør være en række sammenbyggede møbler med bagklædninger overalt, flyttelige hylder, døre og skuffer, der går let og præcist som på et godt snedkermøbel.

VÆRSGO, MINE IDEER ER DERES

                              
Kun godt 6 kvadratmeter måler dette køkken. For at kunne vise dets praktiske indretning er dette fotografi optaget med en linse, som lader køkkenet syne større, end det er. Fra venstre : Spisekammer, vask, kogeplads med emaftræk, ovn i bordhøjde. Til højre : varme-, køle- og andre skabe.

Spisekammeret, når hejselampen er trukket op. Her er en god plads til at smøre pålægsmad.


Så nemt foregår afskyldningen af porcelænet. Køkkenbordet har Formica-plader. Se hvor praktisk de opvaskede genstande er anbragt.


Indtil man finder en brugbar affaldskværn, benyttes en skraldespand med indsats og pedal. Udtrækket rummer vaskeremedier.

Rustfri stål er anvendt til grydehylder under kogepladsen. Man foretrækker at have kogeplader og ovn anbragt side om side."Hattehylde" over kogestedet er glimrende til anbringelse af vandkedler og kaffekander. Oven over ovnen er et skab med krydderier, kaffe, the o.s.v.

Mellem dåserne på vægskabets nederste hylde er der blevet plads til en lille projektør, der belyder bordet nedenunder.

Under bordpladen er varmeskabet anbragt. Det bruges også til madlavning. Øverst til højre er køleskabet indbygget.

I stedet for serveringslem er her et helt lille skab mellem spisestue og køkken, hvor alt, hvd der bruges ved en daglig servering, har sin faste plads.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar