torsdag

Hotel Terminus

Hotel Terminus i København, dengang hvor de gode gamle, traditionsrige københavnerrestauranter modtog deres første lærdom om gastronomiens kunst, var engageret med formand for foreningen af københavnske køkkenchefer, Edmund Winther.


Edmund Winther - Terminus køkkenchef

- Og hvad spiste man så i restauranten på hotel Terminus i København dengang i 50erne med køkkenchef Edmund Winther ved roret.
Grundprincipperne i Edmund Winthers kogekunst var, at det væsentlige ved en ret ikke må forfladiges af uvedkommende dikkedarer. En bøf skal være en bøf, og enhver ret skal laves af det specielle stykke råvare, som forudsættes.
En af de retter, som han selv har været særlig glad for ....... og restaurantens gæster lige så meget  ..... er en grydestegt kylling. Opskriften er blevet sendt hjem fra Frankrig af en tidligere elev af køkkenchefen, og retten er blevet døbt kylling maison.

kylling maison

Der bruges pr. person 1/2 grydestegt, udbenet  kylling. Gryden som kyllingerne er stegt i, koges af med fløde og den sovs, der derved frenkommer, tilsættes et glas portvin og et glas kognac. Kyllingerne lægges i lerfad, sovsen hældes over og det hele drysses med ost og rasp og gratineres. Retten serveres med haricots verts og pommes frites til.

Så kan man jo gætte på, om det var denne ret Maud Varnæs og hendes veninde fik serveret, da de spiste middag sammen på restaurant Terminus i København i anledning af Laura's og Oline's store dag i Matador.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar