fredag

Efterårsmoden anno 1957

efterårsmoden
for den selverhvervende

Efterårsmoden anno 1957 for den selverhvervende kvinde, falder tilbage på, at hun ved med sig selv, hun kan sit job. Konkurrencen på arbejdsmarkedet bevirker, at det altid vil være en yderligere fordel, hvis hun samtidig ser godt ud, er påpasselig med sit udseende og forstår at vælge det rigtige tøj. Og hvem har råd til at spendere op mod tusind kroner for "Haute eller petit Couture" ? Ikke den selverhvervende pige. For der er masser af andre udgiftsposter på budgettet end lige netop tøj.
Et initiativrigt ålborg firkløver, der er så unge, at de tilsammen kun er 100 år, har snakket dansk efterårsmode.
Det borger for, tøjet skabes i takt med de krav, moderne ungdom stiller. Intet under, det unge firma har stor succes .....

Sådan stod der at læse i et dameblad fra 1957.

En af de mange søde, unge sekretærer på Københavns Rådhus ?
Velvalgt frakkekjole, 2-radet, syet i fineste merino-uld, sort med hvide knapper og sadelmagersting, helt gennemforet med hvid silke, så underkjolen kan spares, om man vil. Ja, den bliver der kigget efter.
Pris kr. 228,00

I Tivoli slår hun gækken løs .... i en dejlig himmelblå chevrine kjole med 4-kantet udskæring, store lommer og franske borter over indsatte viddeflæser. Den fås også i beige og rosa. Der hører stivlærredsskørt til.
I alt ca. kr. 198,00

Altid fin og korrekt. Det marine komplet med hvidt blomsterdrys og hvid besætning på kjole og jakke. Kjolen er underforet med hvid taft, jakken med imiteret lærred.
Pris ca. kr. 198,00

Fyraften på postgirokontoret ... Kan vi mon smutte over gaden nu ?
T.v. Kakaofarvet, italiensk uld med skyggestriber, kinaflip, raglan 3/4 ærmer med kile og bredt okselæderbælte. Pris ca. kr. 158,00 T.h. Meleret mørk, beige sporty kjole med 2 rader blanke knapper.
Kr. 158,00. Modellen fås også i en lilla, rød, tomat og kitfarvet nuance .... plus sort.

I forhallen på Statsradiofonien møder man altid kendt folk. Her får skuespillerne Buster Larsen og Peter Kitter en aftale i stand, mens søde frøken Ulla viser en af efterårets bedste kjoler for den selvervhervende kvinde. Kirfarvet uldjersey med kakaofarvet jakke uden krave, men med kit bort og opslag.
Pris for kjolen ca. kr. 225,00, for trøjen ca. kr. 98,00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar