onsdag

Forsatsvinduer dengang i 50erne

Forsatsvinduer dengang i 50erne var hidtil en privatsag - siden en nationalsag. Følgende overskrift stod at læse midt i 50erne :

Har De forsatsvinduer overalt ?

Ingen ejer af et én- eller tofamiliehus bør betænke sig på at benytte sparekassernes tilbud om et lån til forbedring af isoleringen

Så kan vi lige så godt se det i øjnene : Der bør i denne vinter ikke findes et eneste vindue i Danmark, der ikke har forsatsrude ! Og det er bare med at få ringet til snedkeren, som skal lave rammerne .... og siden til glarmesteren, der skal sætte ruderne i. Vi har her i Danmark ikke råd til at lade al den varme gå til spilde, som forsvinder ud i vorherres fri natur, når der kun er et enkelt lag glas i vinduet. Før var dette en privatsag ... men det er nu ved at antage karakter af en nationalsag.
Som det måske er sivet ud : Danmark står foran en økonomisk fremtid, der tegner sig meget uvis. Vi er alle lede og kede af alt det valutavrøvl .... måske mest fordi vi føler, at der er noget, der på en eller anden måde før eller senere kan få alvorlige følger for vor levestandard. De forskellige internationale fællesskaber, der toner frem i horisonten, synes os måske knap så tillokkende, som de burde, fordi vi har en lumsk mistanke om, at ved en udnivellering af levestandarden, vil vi snarere komme til at miste end vinde. Skal vi være gale i hovedet på dem, der forhandler på vore vegne og ikke kan skaffe os en sikrere stilling ? Det nytter vist ikke noget ....  Det er også en skæbne det at være dansker, og den situation, vi nu er i, har der længe været lagt op til. Danmark fremstiller væsentligt varer, der er ved at blive overskud på i verden, og vi må udefra have varer, der er knaphed på.
Hvad kan vi gøre ved den ting ?

På statens Byggeforskningsinstitut tumler dr. scient. Becker med isoleringens mange problemer

"Fruen ønsker et ansøgningsskema ? Værsågod !" siger den rare sparekasseassistent

Otto Leisner undersøger, om isoleringen oppe på loftet nu er helt i orden

Hvor meget tror du, muren i vores hus isolerer ? spørger Frits Helmuth sin søde kone
Nina Pens og Mogens Lind belæres om, at dobbelte vinduer er det eneste, der dur

Manja Mourier går ikke af vejen for at slæbe isoleringsmateriale på loftet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar