fredag

Sy selv dengang i 50erne

Sy selv, dengang i 50erne foregik efter diagram og beskrivelse. Så var der heller ingen ende på kreativiteten rettet mod datidens husmødre, blot de kunne sy og havde tiden til rådighed.

Under overskriften "dejlige farver følger os i hverdagen", ses her eksempler på tilbud til damebladenes læsere. Diagrammer og beskrivelse fulgte gratis med.

DEJLIGE FARVER FØLGER OS I HVERDAGEN

Hjemme skal man også se yndig ud til glæde for sig selv og andre. Glade farver kalder på optimisme, energi og godt humør. Hvorfor skulle man også gå og se trist ud i sit hyggelige hjem, hvor man dog opholder sig meget af tiden. Dette amerikanske forklæde sidder godt, dækker godt og er til at sy uden større hovedbrud.

Næh, den kan De ikke stå for, vel ? Modellen er fransk, dristig og ualmindelig charmerende. Både facon og farver vil vække beundring - forudsat figuren er slank. Det fikse liv fremhæver busten. De morsomme jeans er foret forneden med det samme grønne stof som bælte og bluse. En blondine kan vælge chokpink og lys syrenlilla.

En badedragt skal være til at gå i vandet med. De fleste foretrækker den sporty frem for udfordrende. Badedragten ud-i-et er største mode i år. Ved hjælp af lastex på kryds og tværs kan den virkelig gøre noget for figuren, hvis man selv har passet sin kost og sin vægt fornuftigt. En smuk pige i en rød badedragt ved den blå strand. - Et dejligt syn !

Her er noget helt splinternyt til badestranden 1956. Den morsomme cape er fra Florens, Italien hos Pucci, hvis sans for dejlige farver heller ikke fornægter sig i dette lille mesterværk. Capen er et helt lille "gemmetelt", mens man diskret skifter badedragt.

Også små søde piger elsker festlige farver. Her bringer vi et moderne og praktisk forklæde, der - uden bluse - også kan gøre det ud for let og luftig solkjole. Vælg et lys- og vaskeægte bomuldsstof. Måske kan lillepigen selv sy med ...

Et smukt dækket bord er mindst den halve nydelse, og et let, lille håndarbejde som dette er hverken dyrt eller kræver meget tid. Men vælg farverne, så det står til Deres eget porcellæn. For mange farver og mønstre sammen er ikke godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar