fredag

Danske Designermøbler sidst i 50erne

Danske designer møbler sidst i 50erne er lig med navne som Hans J. Wegner, medens tyskerne boltrer sig i moderne tyske møbler fra bl.a. Knoll i Stuttgart. Iøvrigt vakte danske designermøbler sidst i 50erne stor opmærksomhed på den danske afdeling ved årets store møbelmesse i Köln.

NYE IDEER OG TANKER FRA ÅRETS MØBELMESSE I KÖLN

Wegner's nye flugtstol, fremstillet af forkromede jernrør og 300 m flagsnor, vakte udelt begejstring blandt publikum, med den helt utraditionelle udformning stolen har, og som skulle have alle betingelser for at gøre sig gældende på det internationale marked.

Efter en tid med krig i Europa, har man haft tid til at tage sig af hjemmets udstyr. Efter de nye køkkener med alle deres tekniske hjælpemidler er turen kommet til hjemmenes øvrige rum.

Fælles på møbelmessen i Köln, var landenes evne til at nærme sig hinanden i en fælles international stil såsom, lysere træsorter og flere farver på. Fremtidens indretning begyndte at tegne sig i linier og i former. Europa var ved at møblere om.

Köln Messen var den største møbelmesse, man endnu havde set og folk strømmede til den 85.000 m2 store udstilling. Trafikken omkring Köln, nærmest brød sammen, den dag udstillingen åbnede og for at få et værelse, måtte man helt til Düsseldorf eller Bad Godesberg.

Her er repræsenteret et udpluk fra de tyske stande dengang.

Blandt de smukkeste tyske polstermøbler var disse fra Knoll i Stuttgart. De er med stålben, skumgummisæder og ensfarvet betræk. Bordet med de hvide stålben er betrukket med farvet, groft lærred, som fandtes i utallige udgaver. Gulvlampen er med fod-kontakt, som kan placeres i bekvem nærhed af stolen. Det hele, enkelt, nemt og ligetil

Et andet nyt indslag i de tyske møbler er de såkaldte zebra-møbler i f.eks. lys nød og ahorn

Denne opholdsstue er på flere måder karakteristisk for nyere tyske møbler. Der anvendes gerne helt lyse  træsorter som elm og birk. Mange af møblerne er stribede, med lyse eller mørke lameller indlagt og i mange tilfælde er skabsfacader, eller i hvert fald døre, formet i brede lameller, der overlapper hinanden vandret. Det ses her på to af dørene. Spisebordet er beklædt med plastik. Hele interiøret kan uden overdrivelse kaldes internationalt. Udstiller er Oldenburger Möbelwerkstätten

Den dyreste seng på hele udstillingen var denne mahogne-dobbeltseng med indbygget radio og vækkeur. Prisen : Seng ca. 1400 D-Mark eller 2300 danske kroner, toiletmøbel med spejl ca. 850 kroner og stolen ca. 300 kroner. Udstiller er Wendel Möbel Gesellschaft, Hofheim a. Taunus

Det var i denne internationale atmosfære, at danske designermøbler sidst i 50erne, skulle vise deres værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar