søndag

BRODERIET KOM MED POSTEN

Op gennem 50erne broderede danske kvinder og deres store døtre på livet løs. Håndarbejde fyldte fritiden ud og samtidig kunne man på praktisk vis berige hjemmet med smukke ting, der virkelig var lagt sjæl i.
Ikke sjældent har store piger broderet på servietter og bakkeservietter, beregnet på at skulle glæde moderen, når familien var samlet juleaften.
 

Broderiforretninger var almindelige i 50erne. Her kunne være trængsel, når byens damer og piger skulle vælge et håndarbejde i form af broderi og der skulle bestemmes farver. Nogle broderier var dog fortrykt på en bund og farverne bestemt på forhånd. Det var rimeligt at gå til, når det hele var givet på forhånd.
 

Broderigarn i uld eller silke lå i såkaldte "dukker" og ved et håndarbejdes start var det almindeligt kun at købe det nødvendigste garn i starten og få resten, der skulle til, lagt til side, som man så kunne hente af i broderiforretningen.
 

De kvinder, der læste dameblade, havde også andre muligheder. For eksempel at vælge håndarbejde i bladene, som derefter blev sendt til hjemmet med posten.
Et af de mest kendte håndarbejdsfirmaer på den tid var firmaet Clara Wæver. Clare Wæver havde til huse på Østergade i København i fysisk form, men var samtidig fremsynet postordrefirma for landets håndarbejdsglade kvinder.
 

Sofapuder, duge, servietter, brilleetuier m.m. blev faldbudt tidens kvinder, altid smukt arrangeret på helsideannoncer og indbydende lige til at gå i gang med. Mange kvinder benyttede sig af at handle på den måde.

FORÅRETS BRODERI

Korssting efter typemønster. Hørlærred, mønster og garn.

Pude, påtegnet hørlærred inkl. applikationer, garn og vejledning.
Dug med liljekonvaller, påtegnet farveægte bomuldsstof, inkl. garn og vejledning.

Det hele ganske nemt, indsend bestilling med beløbet + 30 øre til porto. Eller forlang postopkrævning med tillagt opkrævnings porto.
 

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar