fredag

GANSKE ALMINDELIGT HJEM HOS GANSKE ALMINDELIGE MENNESKER I 50ERNE

Tilbageblik på hjemmet, boligen i 50erne viser, at fordi man ikke havde titler og repræsentative pligter, kunne man så udmærket bo nydeligt.

Ugebladenes fremvisning af boliger fra det bedre borgerskab og arkitekttegnede møbler, var ikke noget billede fra virkelighedens verden. Kun et fåtal boede, som ugebladene fremstillede det.

Ambassadører og overlæger boede smukt, men hvordan boede borgere med et arbejde, lærerinden, viktualiehandlersken, cigarhandleren og salgschefen så. Tilsyneladende nydeligt.

Lærerinden havde indrettet sig med lette gardiner, sort-hvid ternet sofa med puder i klart rødt og grønt.
 


Salgschefen har gjort et maleri ud af vinduet, der er indrammet med en bred træramme i en mørkere tone end vægfarven. Enmandselementstole er sat sammen til sofaer.
 


Lastbilchaufførens hjem var påvirket af, at hans kone kom fra Sverige. Hun havde haft den smukke gustavianske sofa med fra Sverige. Betrækket stribet stof i lavendelblåt og sort. De hvidmalde mahognistole er malet hvide og stammer fra marskandiseren.

Cigarhandleren og frue nyder at slappe af i hjemmet og har derfor to gode og solide lænestole i stuen. Kontrast til disse, det moderne sofabord med udtræk og glasplade.
 


Viktualiehandlerskens stue fremstår i gråt, hvidt og sort med en enkelt knaldrød væg. Møblerne er lette jernmøbler.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar