onsdag

Den Hvide Sport

Den hvide sport er idag som dengang i 50erne lig med god motion . Dengang midt i 50erne stod at læse, at sport som hobby er sund og god og en betryggende fritidsbeskæftigelse for unge damer. Hvad kostede det så at dyrke sport og nævnes må det, at der ligefrem eksisterede en form for etikette, hvad beklædning og opførsel angik.

Det var f.eks. ikke ret passende for en rigtig badminton- eller tennispige at have øreclips på under spillet. Og man måtte heller ikke virke udfordrende med alt for korte skørter eller alt for mange blonder, der tittede frem.

Derfor kunne man ved hjælp af samarbejde med fabrikanter af sportstøj og sportsmagasiner samle et udvalg af anerkendte dragter og rekvisitter, tilfæjet vejledende priser. Så kunne de, der var besluttet på, at gå aktivt ind for badminton- eller tennissport, måske var nødt til at regne med nyanskaffelser, selv opstille et budget.

Det var lige korrekt, om man valgte hel kjole, shorts og bluse eller skørt og bluse. Som mannequiner valgte man tidens to dygtige unge badmintonspillersker, som skrevet står, frk. Annelise Petersen, Gentofte Badminton Klub og frk. Hanne Jensen, Københavns Badminton Klub.


Blonde Annelise Petersen ankommer til Gentofte Badminton Klub i en karryfarvet fritidsdragt i svært poplin. Elegante slacks uden opslag kr. 39,-   Jakken kr. 50,-Frøken Hanne Jensen hilser på GBK's inspektør Erik Sundberg. Hanne er i en hvid felinetrøje kr. 9,-  Velsiddende shorts til kr. 14,25,-  og med en olivengrøn "lambswoll" pullover til ca. kr. 70,-En lille teenager med kun én badmintonsæson bag sig, viser to typer af praktiske kufferter til denne sportsgren. Ternet kr. 36,-  den brune kr. 27,-Her er de to dygtige, unge badmintonspillersker, Hanne Jensen og Annelise Petersen på GBK's opvisningsbane, hvor inspektør Erik Sundberg for en gangs skyld fungerer som dommer. Hannes kjole ud-i-ét har rundskåret skørt og byronkrave ca. kr. 58,-  Annelises med læg og oval udskæring ca. kr. 45,-  Under dragten kan bruges nylonbenklæder med plisseret skørt kr. 19,50,-Her viser Hanne Jensen en anden sød tennis- eller badmintonkjole ud-i-ét, gennemknappet og med opstående krave kr. 40,75,-  Både hun og Annelise siger, de bruger deres dragter ca. 5 cm kortere for at få god bevægelsesfrihed under spillet ......  men man må også tænke på en praktisk frisure.Der er altid noget at diskutere i al venskabelighed efter en kamp. Her er Annelise i shorts kr. 14,25,-  og over blusen en lun, ribstrikket lynlåsjakke kr. 39,75,-  Hanne er, ligesom den unge pige i baggrunden i felinebluse pris kr. 9,-  og nederdel, der koster det samme med læg og let rundskåret kr. 19,50,-  Hvor er det klædeligt altsammen, ikke ?Sko skal også vælges med saglig omtanke. Denne type koster kun kr. 10,50,-  Plastikhylster med 3 stk. af de nye nylon fjerbolde kr. 6,- I låget sidder en lille skumnylonsvamp, der skal være fugtig for at give fjerboldene den rette elasticitet. Sokker kr. 3,25,-Annelise foretrækker håndstrikkede, uldne sokker. De sværere sko, her med kulørt rand, lufthuller, svangstøtte og andre finesser koster kr. 19,-  Tennisbolde kr. 22,50,- for et halvt dusin. I øvrigt råder de sagkyndige damer alle til at vælge de sko, man har mindst chance for at glide i.Hanne præsenterer det nyeste i badmintonketsjer med stålskaft og tarmstreng, pris ca. kr. 95,-  Hun anbefaler, at man opbevarer sine ketsjere i gode pressere. De koster kun en halv snes kroner stykket, men det betaler sig, at være omhyggelig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar