fredag

MODERNE TEENAGE-VÆRELSE ANNO 1959

I slutningen af 50erne, hvor mange familier endnu boede til leje i små lejligheder, var der ikke plads til mange drømme for teenageren, om eget værelset, indrettet smart og moderne, som damebladene ellers kunne vise deres læsere. Her var der til gengæld plads til store drømme med billeder af flot og moderne indrettede teenageværelser med masser af plads. Her fire eksempler på indrettede teenage-værelser.

Moderne grøn sovebriks, på væggen et toiletmøbel, en reol og en sekretær.

Ofte var flere børn stuvet sammen i samme rum i familier med mange børn og hos nogle familier, var børnene sågar sammen med forældrene i et hjørne af sovekammeret eller stuen.

Andre var heldigere. Man havde måske eget hus og her var plads til, at alle kunne få hver sit rum.

Moderne sovebriks i teak, teak toiletmøbel med spejl, svensk gyngestol og friserstol med lammeskind. På væggen grammofonplade-covere

Lyse fyrretræsbrædder på væggen, Seng af teak med flettet hovedgærde, let reol-arrangement og italienske stole

Sidst i 50erne og ind i 60erne, hvor tunge gamle møblementer begyndte at få konkurrence af moderne, lette møbler, tegnet af tidens førende møbelarkitekter, kunne teenagere fra disse hjem, begynde at drømme om moderne teenage-værelser, hvor de kunne hygge sig og være sammen med veninderne.

Ganske enkel og let stil med vægt, lagt på farverne. Sovebriks, to stole og et bord, tegnet af Verner Panton. Windsorstol, svensk skrivebord og farvede bogkasser

Damebladene svømmede over af nye og moderne indretninger, rettet mod familien og sandelig også fremtidens forbrugere, tidens unge. Sovebrikse, reoler, skriveborde og lette moderne stole, alt sammen i nye smarte farver, prægede bladenes ungpigeværelser.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar