onsdag

Bliv en ny kvinde

Bliv en ny kvinde var også dengang i 50erne noget, som optog tidens kvinder. Her følger en række muligheder, som man midt i 50erne så det, for at se bedre ud og lur mig, om ikke de fleste tips er brugbare i vore dage. Sjovt er det i hvert fald med de mange gode råd fra datidens modeobservanter og der er faktisk ikke den skavank, det ikke er til at få bugt med.
Se bare her :


Vi er sikre på, De kan få gavn af disse detaljerede anvisninger, især hvis De rådfører Dem grundigt med Deres eget spejl.
Det, vi gerne vil, er at skjule småfejlene ved figuren og fremhæve det, der er smukt ved den. Hvorfor så ikke benytte sig af disse finesser.Det er faktisk ikke umuligt, at komme til at se bedre ud, når bare man dækker lidt over eventuelle skavanker og fremhæver fortrinene. Ny mode fremhæver kvindeskikkelsen på en raffineret måde.
Den nye mode kræver omhu med hele personen og i valget af tilbehøret. Når bare man ved, hvad man skal foretrække af faconer, længde, vidde osv. Ved at studere detaljerne i vedstående billeder kan man finde hemmeligheden ved at virke som en ny og smukkere kvinde.


Diverse råd mod for store hænder, tykke overarme, for kort hals, for lang hals, smalle skuldre, lille buste, stor buste, kraftigt mellemgulv, topmave, rund ryg, hjulbenethed.


Ærmelængden
Vil man have hånden til at virke mindre, er et stort opslag på et hellangt eller næsten langt ærme godt. (Ærmet må ikke være for stramt).
For den, der har grove håndled og korte arme er 3/4 ærmer (gerne lidt opslidsede) gode.
Skjortebludeærmer i ulige længder og med moderat vidde er klædelig for de fleste. Kimonoærmer kræver perfekte armhuler og hverken alt for tynde eller alt for tykke arme. Det er aldrig pænt med så store ærmegab, at undertøjet "titter" frem.


Tykke overarme
Ærmet må indsættes med rummeligt ærmegab, tilstrækkelig vidde over ryggen. Tilsatte ærmer med tilstrækkelig vidde (hverken for lidt eller for meget, begge dele er lige uklædeligt.


Kort hals (frakker)
Almindelig revers, en ikke for bred, men blød sjalskrave, udvendig, lange belægninger, ingen krave, ikke for langhåret pelsværk.


Lang hals (frakker)
Almindelige revers, store brede revers og lidt høj krave bagkrave, lille fyldig tilsluttende krave, høj hals uden krave, skorstenskrave, stor sjalskrave, skærf-arrangement, stor pelskrave.


Smalle skuldre
Store brede revers, ovalt bærestykke med rynker, høje brystlommer.


Lille buste
Fyldige revers, bløde læg fra skulderen, overskæring (kort bærestykke) med rynker eller læg, empirelinien med rynker op til busten, vel tilpassede indsnit, der giver vidde over busten, grupper af læg fra skuldersøm på begge sider af blusestikningen, plisserede forstykker, draperinger på skrå over busten i udringede kjoler, brystlommer, rigelige kimonoærmer, der giver vidde i livet, busteindsnit, placeret fordelagtigt fra sidesømmen op mod busten.


Stor buste
Lange rene linier, ingen overdreven vidde i blusen, forstykkerne på blusen delt af klædelige lodrette ell. skrå sømme, forlænget knapning ned til hoften, diskrete flade knapper, ikke for tætsiddende, todelt gerne med lige uknappet jakke, camouflerende lange revers, åbme brystindsnit fra skulder (ikke stukket for langt ned), let svøbt bluse, draperinger på langs eller skrå.


Kraftigt mellemgulv
Forsænket talje, helt forstykke, vesteeffekt, lange revers, todelte kjoler, draperinger fra skulder til talje, overlagt draperet bluse.


Topmave
Vesteeffekt skjuler, stram kjole med læg, stram kjole med linning.


Rund ryg
Stukne indsnit fra skuldersøm, høje indsnit bag.


Hjulbenethed
Hverken for lang eller for kort kjole. Tænk på fodens stilling, gå ikke unødig skævt på skoene. Prøv den kjolevidde og -længde, der syner bedst til benene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar