onsdag

Få en ny figur


Få en ny figur var, hvad den engelske kvinde Mrs. Irene Priestley lovede kvinderne dengang midt i 50erne. Under overskriften : Man kan give sig selv en ny figur, fortæller hun sprudlende om vigtigheden af, hvad slags busteholdere, korsetter, korseletter m.fl., der er i handelen. Hvad de kan gøre af underværker for figuren, vel at mærke uden man behøver at føle sig snæret og snøret, så man dårligt kan få vejret. Hvis man har den slags ubehagelige fornemmelser, er det kun fordi, man ikke er klar over, der i dag findes en BH og en HH, hofteholder, til enhver figurtype og alder.


Mrs. Priestley har flere flotte diplomer, bl.a fra Corset Guild og Great Britain, som eksamineret korsetiere og fra Institut Berlei.


Hvad hun ikke ved om korsettering er næppe værd at vide ....

De tre figurtyper

- Hvordan skal vi lære at vælge det rigtige ? Bliver mrs. Priestley spurgt. Til det svarer hun, at der ikke er noget at tage fejl af, blot man ved hvilken figurtype man tilhører. Hun beskriver hvordan man inddeler i tre hovedgrupper som lettest kan illustrres ved skematiske tegninger.

Kvindetypen, der er bredere over hofterne end opefter så figuren kan betegnes som en trekant


Kvindetypen , der kan betegnes som et stående regtangel


Kvindetypen , med trekantens spids nedad

Når man først er klar over sin figurtype og sine mål, skal man blot overlade resten til en ekspeditrice, der har specialiseret sig i korsetter, men chancen for at finde det helt rigtige, beror på, om kvinden er villig til at lade sig måle omhyggeligt, at kunden giver sig tid i prøverummet og ikke kommer farende mellem to busser.


Man må ikke holde vejret ....


- Det er uhyre vigtigt, at man skal give sig særdeles god tid, når man skal købe busteholder eller hofteholder og man skal fortælle, hvad man bestiller i dagens løb. Står man meget ? Sidder man meget ?
Valget af BH og HH afhænger af éns metier også. Og det er pudsigt nok, så mange kvinder, der prøver at holde vejret, når de skal prøve, det kan medføre, at man ikke får en velsiddende BH og HH. For det første er det ubehageligt hæmmende for åndedrættet og bevægelser, for det andet kan selv de solideste ting skride i sømmene, hvis man køber for småt. De fleste kvinder kender deres nummer i sko og strømper, men meget få aner deres nummer i BH og HH. Og så er der en fejl, mange begår. De tror, man bliver ved med at bruge samme facon, højde og størrelse i BH og HH. Det gør man ikke og det er heller ikke et spørgsmål om alder, om man bruger lille eller stort nummer.
En teenage-pige kan udmærket have brug for en stor størrelse BH, medens bedstemoderen bruger et mindre nummer. Derfor skal man sørge for, at få kontrolleret sine mål ved enhver nyanskaffelse, og det gør ekspeditricen. Man skal også give sig god tid til at prøve at bevæge sig og sidde ned, før man beslutter sig endelig for en ny BH eller HH. Man skal føle sig godt tilpas hele tiden i nyanskaffelsen, det er vigtigt.


Lad det blive en god vane ....


- Hvornår skal man tænke på, at gå med BH ?
Mange teenagers er så tidligt udviklede, at de har brug for en BH, men måske er de for generte til at føre det på tale, man bør belære sine unge om, at det er lige så naturligt at gå til korsetiere som at gå til læge og tandlæge. Statistikken viser, at kun én ud af hvert tusinde kvinder har så perfekte mavemuskler, at de kan gå uden HH, der støtter musklerne og regulerer figuren. Man kan give sig selv en ny figur ved at købe den rigtige, fundamentale påklædning i BH og HH og det er det første og vigtigste skridt i at blive "en ny kvinde", slutter mrs. Priestley.

Se, det var dengang i midten af 50erne .....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar