tirsdag

Noget om bruselimonade

I 1951 stod følgende at læse om bruselimonade og mandelmælk med æg.


I vore oldemødres tid var det meget moderne, at damerne var sarte, svage og hjælpeløse og de besvimede gerne lidt koket nu og da, fordi det var meget fornemt.
Det var ikke kvindeligt at være en sund og robust kone. Disse æteriske væsener havde to yndlingsdrikke, som min oldemor ofte fortalte mig om. Den første drak man gerne efter den "lille besvimelse", den anden som sommereftermiddagsdrik. De er sunde og gode begge to og jeg synes, de egner sig udmærket som sommerdrikke, selv om man ikke er sart og svag. Den første "bruselimonade" er også billig og praktisk, når man ikke har appollinaris eller en anden sodavand i huset og gerne vil forfriske gæsterne. Også børnene elsker drikken højt, og tillavningen er morsom.


Bruselimonade : Et glas friskt, godt koldt vand, saft af en halv eller en hel citron efter størrelse, sukker eller sødestof efter behag, en knivspids natron.
- Først hældes vandet i et dobbelt så højt glas, tilsættes sødestoffet og citronsaft og blndes godt. Så kommes natron i og det hele piskes med en ske. Pas på, det skummer voldsomt. Det er en sund og meget forfriskende drik.


Og nu oldemødrenes berømte eftermiddagsdrik.
Mandelmælk med æg : 280 g søde mandler og - som man har - 4 stykker bitre mandler, 1 1/4 L sødmælk, 2 æggeblommer, en lille bitte smule salt, sukker eller sødestof efter behag.
Mandlerne skoldes, pilles og tørres godt. Mælken saltes og sukres, mandlerne rives meget fint, kommes i mælken og står der mindst en times tid. Så gnides det hele gennem en sigte, koges op og legeres med blommerne. Afkøles og stilles koldt, om muligt på is eller i køleskabet i mindst to timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar