onsdag

Charme

Charme ........ en blanding af personality og rigtigt tøj, kunne man læse midt i 50erne.

Den unge frue går aldrig forkert i en nem, lille kjole som denne. Den er god at bevæge sig i, sidder pænt på skikkelsen og passer til mange lejligheder inde og ude. Den virker velklædt og er velklædt i al sin enkelthed.
Eller som her : Hvem siger, vinteren er trist ? slet ikke, hvis man vælger sig en dejlig rød frakke, når man skal i byen efter en fødselsdagsbuket med lille Peter. Igen det enkle snit, der altid er det eleganteste.
 - En ny plade, en lille dans frøken ? - Ja, tak, jeg er parat .......... i en lille vaskeuldskjole, rosa med tre små blanke knapper.
Et yndigt trekløver, der ikke har mindreværdskomplekser på grund af forkert tøj. De er nemlig rigtigt, smart og sødt klædt på til en aften i ungdomsklubben.
Til venstre, munter tern med lange, røde grosgrainbånd fra den lille kinaflip. I midten, en ny form for frakkekole eller spencer i nøddebrunt vadmel til gul pullover. Til højre, beige jerseykjole med lille, broget silketørklæde ..... noget, de unge mænd kan lide på søde piger.
Tern og rødt tilbehør, en glad kombination til en sød februarpige. Vaskeuldskjolen er praktisk i to dele  : En lille visitkjole med lunende trøje.OPSKRIFT PÅ CHARME I 50ERNE


Og her et citat med et godt råd, hvis man døjer med en mangel i ens opdragelse vedrørende den rette påklædning :

I en sporvogn, i en bus, i et tog ...... har
de sikkert lagt mærke til, at nogle kvinder synes at have så utrolig lidt forstand på at klæde sig. Man kan ikke lade være med at kigge på deres forkerte terner, garver og faconer. Det er synd, og det er faktisk en mangel i opdragelsen, når man ikke har mere sans for tøj.

Men hvad skal man gøre ? Kan det læres ? Ja, det kan det, heldigvis.
Man skal studere sig selv lidt nærmere hjemme. Hitte ud af, hvilke faconer og farver, der klær bedst og navnlig altid være opmærksom på, hvad man klæder sig på til : En tur i byen, en lille dans, ungdomsklubben eller traveturen !
Det er slet ikke så svært, bare en god vane, man skal se at få indarbejdet jo før jo hellere. For så er man på den rette vej mod det ellers lidt udefinerlige, der kaldes charme, som faktisk er en fin blanding af personality og rigtigt tøj til typen og lejligheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar