fredag

PåskepyntPåskepynt blev så sandelig ikke mindre værdsat dengang i 50erne, næsten tværtimod og der var ikke det ugeblad, som ikke flere uger før påske havde opskrifter på påskemad, håndarbejdsopskrifter på påskepynt og påskehistorier på siderne.
Håndarbejde var dengang noget, hjemmets husmoder nørklede med om aftenen i de lange vinteraftener, når børnene var lagt i seng. Lyttede måske samtidig til radioen med Bror Kalles kapel, torsdagskoncerten eller et hørespil.Her et lille eksempel på påskepynt midt i 50erne, som husmoderen selv kunne frembringe.

Påskelammet er uimodståeligt


Men den stolte so, som ser ud til at synes bedst om sine grise, er da også sød ........

Diagrammer fulgte med på både lam og søer.

Kirsten Hüttemeir var også ude i god tid før påske med en påskekage, klar til hurtig udrykning, ifald familien skulle være taget på landet i påsken.Opskrif som følger :

PÅSKEKAGEN FRA SKOVHYTTEN

4 æg
175g sukker
1 strøget tsk. bagepulver
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel

Glasur
150 g florsukker
2 store spsk. cacao
lidt kogende vand eller kaffe

Pynt
små påskeæg

Pisk æggene med sukker over en gryde kogende vand. Når massen er tyk, tages den væk fra varmen. Efter et øjeblik tilsættes melet, iblandet bagepulver og alt røres forsigtigt sammen.
Dejen fyldes i en smurt, raspstrøet randform og bager ved 200-220 grader i 25-50 minutter.
Kagen tages ud af formen, vendes og pensles med glasuren.
Gemmes i kagekassen og pyntes med de små påskeæg, der lægges udenom og i midten. Hertil også flødeskum, der serveres for sig.

Det var en påskekage fra midt i 50erne og lækkert lyder det jo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar