onsdag

BILETIKETTE FOR DAMER

Biletikette for damer dengang midt i 50erne er ikke kedelig læsning. Se nu bare her, hvad der bliver fortalt om den sag.

"Amour" er yndig, bare ikke færdselssikkerheden eller trafikkens afvikling lider derved

i hvert fald var de ved at tabe parykken af bar stormvejr

En dag havde nogle bilister en dame med ude at køre og det var åbenbart noget af en prøvelse. Damen var tilsyneladende vedat begå alle de etikettefejl, der overhovedet kunne gås i en bil. For det første røg hun som en skorsten hele tiden, så de øvrige passagerer knap kunne se hinanden gennem tobakstågerne. Et vindue på klem var bandlyst, da damen så ville få så rædsomt ondt i sin højre arm. Alligevel lukkede hun pludselig vinduet helt op uden at spørge de stakler, der sad på bagsædet og var lige ved at ryge ud. I hvert fald var de ved at tabe parykken af bar stormvejr.
Askebægre brød hun sig ikke en døjt om. Hun strøede om sig med aske og for at sætte kronen på værket smed hun resten af cigaretterne ud ad vinduet, så der hver gang var fare for, at de skulle blæse ind i bagvognen og blive små, uhyggelige brandstiftere.

så vankede der altså også en reprimante

Damen var trods alt ikke den eneste, der ikke forstod sig på biletikette. En anden kvindelig passagér, der sad på bagsædet, bliv ved med at ville dirigere føreren.
- Uh, hvinede hun, - der kommer en cyklist fra højre, på på , sving, sving ! Åh, ikke så stærkt, vi rammer damen med barnevognen !
Heldigvis havde han, der sad ved rattet, nerver af stål, så han kunne tage situationen humoristisk og alt åndede i og for sig fred, da damen på forsædet pludselig i et anfald af malplaceret selvkritik, tog et snuptag i forspejlet og drejede det, så hun kunne give læberne en opfriskning. Så vankede der altså også en reprimante.

                           man skal ikke bruge forspejlet til make up

mange forsøger sig med halen eller hovedet først og kommer til at ligne en mellemting mellem en cirkusklovn og en genert struds

Hun forsvarede sig med, at hun tit havde set det, der var mere disrtaherende i en bil, nemlig når unge par kyssedes under kørslen. Det ville hun til enhver tid påstå, at det var bedre at standse først eller stille vognen et yndigt sted og spadsere sig en lille tur.
Men der var én ting, hun var perfekt i, damen her, og det var at stå ordentlig ind i og ud af en bil med venstre ben først fra højre side og højre ben først fra ratsiden. Mange forsøger sig med halen eller hovedet først og kommer til at ligne en mellemting mellem en cirkusklovn og en genert struds, mens de fortvivlet forsøger at bugsere sig ind på plads.

 sådan stiger man korrekt ind i en bil, venstre ben først fra højre side

Ingen kommentarer:

Send en kommentar