tirsdag

FORNØJET FAMILIE MED 8 BØRN

Så mange børn var også dengang i 50erne mange. Artiklen her viser, hvordan man til trods for trange kår i en lille lejlighed i Brønshøj, alligevel fik det til at hænge sammen. Sikke et slid, sådanne mennesker  kan man kun have respekt for.


Det hele startede, da en gæv jysk pige kom i huset i København . Hun faldt for medhjælperen i en cigarforretning og endte med at skifte status fra frøken til frue. Hendes udkårne søgte ind hos postvæsenet og blev postbud. Her var lønnen ikke fyrstelig, sølle små 800 kr. om måneden og for dem skulle der mættes en masse munde. Hun udførte forskellige huslige arbejder som konehjælp og som årene gik og flokken voksede, begynde hun faktisk, at spekulere på at tage sig en uddannelse for bedre at kunne supplere den fælles indkomst i familien.
Med 5 børn og et i vente vaskede hun trapper tidligt om morgenen. Så gik hun på kursus fra 9-14 samt 3 ugentlige aftener og endte med en færdig uddannelse som fodplejer. Trappevasken om morgenen blev skiftet ud med et vikariat som nattevagt på en klinik og efterhånden begyndte der at komme kunder til fodplejen.

Parret boede på det tidspunkt med 7 børn i en 2 1/2 værelses lejlighed for børnerige familier og længe før familien nåede at omfatte 9 personer ansøgte man om en større lejlighed.
Imidlertid valgte familien til sidst, at søge efter en byggegrund for at bygge deres eget hus. Det havde på grund af en yderst beskeden husleje, været muligt at lægge lidt penge op og for dem købte de så en byggegrund, godt nok en grund i det yderste Brønshøj, - en lille grund af udseende som et rent vildnis. Al fritid blev tilbragt på grunden, hvor et hus kom op at stå og her lagde de alle fritimer til det hele stod klart.

Så kom indflytningen, huset rummede både opholdsstue, lille stue anvendt som verandastue med udgang til haven, et forældresoveværelse, et kammer til hver af børnene. Et praktisk køkken, badeværelse med karbad og kælder med centralvarme. Hernede i kælderen indrettede man en spisestue. - Og der var orden i sagerne. Børnene var pæne i tøjet, huset holdt smukt. Hvordan kunne en husmoder dog overkomme så meget hver dag og man betænker, at hele familien stod op klokken kvarter i 6 hver morgen. Dertil var den yngste på færde en halv time tidligere endnu.
Denne husmoder har da i hvert fald haft nok andet at tænke på end på sig selv.

En af drengene forsøger at redde sig en hyggestund hos faderen før lyset slukkes

Den store datters hyggelige kammer, hvor hun nyder at sidde og strikke smukke sweaters m.m.

Aftenvask en gros : Én bli´r vasket, én får sæbe i øjnene, to slås i al gemytlighed


KAN I KENDE HENDE ?

Det er såmænd Brigitte Bardot

Samme år som familien fra Brønshøj er i medierne, poserer filmstjernen Brigitte Bardot i tækkelig kjole

Ingen kommentarer:

Send en kommentar